Berta, Bettina
15 °C
26 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kilenc évet kapott a csecsemőgyilkos anya

2021.06.14. 16:25

Kilenc év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy baranyai nőt, aki 2019 decemberében megölte újszülött csecsemőjét egy baranyai faluban – tájékoztatta a bíróság az MTI-t. A Pécsi Törvényszék hétfői ítélete szerint a nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el, egyben megszüntették a vádlott szülői felügyeleti jogát mindhárom kiskorú gyermeke felett.

A jelenleg is letartóztatásban lévő nő 2008 óta élt férjével és gyermekeivel a baranyai faluban. Miután teherbe esett, a várandósságát a kezdetektől tagadta, 2019. december 10-én egészséges fiúgyermeket szült. Azért, hogy a csecsemő létezése ne derüljön ki, egy műanyag szemeteszsákból formált galacsint dugott le az újszülött torkán, a gyermek fulladását okozva. A csecsemő testét és a szülésnél használt véres törölközőket szemeteszsákba rakta.

Reggel a vádlott egy másik lányával takaríttatta ki a lakást. A véres törölközőket rejtő fekete szemeteszsákot neki kellett elpakolnia egy ruhás szekrénybe. A következő nap, amikor minden családtag távol volt, a vádlott az udvaron az újszülött testét igyekezett elégetni, végül az udvaron egy szekrénybe rejtette, amit lomokkal eltorlaszolt.

A nyomozó hatóság 2019. december 18-án találta meg a holttestet. A vádlott nő sem a cselekmény elkövetésekor, sem a terhesség alatt nem szenvedett elmezavarban.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet még nem jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport