Vita a Parlamentben, majd tüntetés előtte

IMG 7653 (1)
2021.06.14. 20:59
Napirend előtti felszólalásában Jakab Péter a kivonulásukat rótta fel a kormánypárti képviselőknek. Este a pedofiltörvény melegellenes módosításai miatt tüntettek a Parlamentnél. Vizsgáztak a vakcinák, elvégeztük a nagy antitestmérést. Ezekről írtunk hétfőn az Indexen.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azt rótta fel a kormánypártoknak napirend előtt a parlamentben, hogy nemrégiben arra tettek ígéretet, az ő felszólalásánál mindig ki fognak vonulni az ülésteremből. Az ellenzéki politikus kiemelte: a parlament egy munkahely, a kormánypárti politikusok pedig milliós fizetésért dolgoznak „vagy éppen lógnak”. Részletek itt!

Több pontban is módosítanák a pedofiltörvényt a kormánypártok, amiről kedden dönthet a parlament. Civil szervezetek szerint a szólásszabadságot csorbítanák és erősítenék az előítéleteket, így hétfőre demonstrációt szerveztek. A demonstráciról percről percre tudósítottunk az Indexen. Részletek itt!

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a miniszterelnök-jelöltként induló budapesti főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek üzent. Nem ő az egyetlen, aki önkormányzati ugródeszkára lépett, és az országos politikában vállalna szerepet. Körülnéztünk idehaza, hogy miként változott a 2014-es önkormányzati választások óta a városvezetői attitűd. Részletek itt!

Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik, Sinopharm – ezeket a koronavírus elleni vakcinákat kaptuk két dózisban, legalább 14 napja, vagyis elvileg kialakult a maximális védettségünk. Hogy megnézzük, valóban így van-e, az Index munkatársai antitestmérésre mentek. Tanulságos eredmény született, kiderült például, melyik vakcina után termelődött nálunk a legtöbb, illetve a legkevesebb antitest. Részletek itt!

Exkluzív interjút adott az Indexnek Ficzere Andrea, a Fogjunk Össze Alapítvány alapítója, a Magyar Kórházszövetség elnöke, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója. A koronavírus-járvány tanulságain túl mesélt az egészségügyi dolgozók elengedhetetlen támogatásáról, az egészségügyi átalakításról és a június 15-én lejáró felmondási tilalomról, amely véleménye szerint nem okoz majd tömeges elvándorlást. Részletek itt!

A labdarúgó-Európa-bajnokság D csoportjának 1. fordulójában hétfőn Skócia és Csehország csapott össze Glasgow-ban, a párosítást látva pedig kevesen gondolták volna, hogy itt születik meg a torna gólja, pedig pontosan ez történt! Részletek itt!

A portugálok elleni keddi Eb-nyitómeccsre készülő magyar labdarúgó-válogatott hétfőn délután Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Ádám csapatkapitány részvételével megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. Részletek itt!

További híreinket ide kattintva böngészhetik.