Szabó Tímea egy kínai zászló mintájú Fidesz-logót feszített ki a Parlamentben

D KOS20210615003
2021.06.15. 11:05
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője keddi napirend előtt felszólalásában arról beszélt a parlamentben, hogy szerinte az elmúlt 11 évben sok gyalázatos pillanat volt, de a mai nap biztosan a „történelem sötét lapjaira kerül”. A tavaszi ülésszak utolsó rendes ülésén szavaznak a képviselők a melegellenes módosításokkal megtoldott, pedofilellenesnek indult törvényről, a Fudan Egyetemről és az önkormányzati lakástörvényről is.

Szabó Tímea szerint a szavazás tökéletes összefoglalója lesz a Fidesz–KDNP kormányázásnak, mert az a lopásról, Magyarország kínai eladósításáról, az ellenzéki városok elleni bosszúról, továbbá a „magyar dolgozók rabszolgatartásáról” és a másokkal szembeni gyűlöletkeltésről szól.

A képviselőnő azt is kiemelte, hogy a kormányoldal megpróbálja összemosni a pedofil bűncselekményeket a mássággal, az emberek nemi identitásával, és gyűlöletet kelt „meleg honfitársaink ellen”.

A kormánypárti képviselőket elvetemült, gonosz embereknek nevezte, és arra hívta fel a figyelmet, hogy

nem a melegek veszélyesek a gyermekekre, hanem maguk.

Szabó Tímea közölte: pártja nem vesz részt a „hitványságban”, azonban egy kormányváltás után megmutatják, milyen egy befogadó, elfogadó, szeretetre épülő társadalom, ahol mindenki azt szeret, akit akar. Azt ígérte, hogy az összes gyalázatos törvényt el fogják törölni a föld színéről. „Addig is szégyelljék magukat!” – tette hozzá.

A párbeszédes politikus ezután azért részesült figyelmeztetésben, mert

a pulpitusra egy kínai zászló mintájú, Fidesz-logós molinót lógatott fel.

Szabó Tímeával szemben a házszabály alapján intézkednek majd.

Dömötör Csaba államtitkár szerint a képviselőnő akciója is azt bizonyítja, hogy az ellenzéki pártok egymással feltűnési versenyben vannak, ugyanis nincs érdemi mondandójuk. Hangsúlyozta: a pedofilellenes javaslat célja a gyermekek védelme, ezért szigorodik a Btk., illetve emelkednek a büntetési tételek, és nem évülnek el a legsúlyosabb bűncselekmények. „Ön melyiket nem támogatja?” – tette fel a kérdés Szabó Tímeának.

Dömötör Csaba azt is megjegyezte, hogy a kormányoldal állni fogja a vitákat, és az ellenzék nem tud annyi gyűlöletet szórni rájuk, hogy ne legyen erősebb a kötődésük ahhoz a helyhez, ahová születtek.

Szabó Tímea a hétfői ülésnapon is összecsapott Dömötör Csaba államtitkárral. A párbeszédes politikus a Fudan Egyetem ügyéről beszélve elmondta: 2023 helyett már 2022 áprilisában – utalva az országgyűlési választásra – népszavazással fog az ország arról dönteni, hogy „akarunk-e 540 milliárd forintos hitelt a nyakunkba, vagy inkább a vidéki fiatalok lakhatását támogatjuk”.

(Borítókép: Szabó Tímea a Párbeszéd képviselője egy molinót tesz a pulpitusra az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)