Tóth Csaba: Hadházy Ákos „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”

2021.06.15. 20:32

Beleszállt Hadházy Ákosba a szocialista Tóth Csaba, egyebek között hisztizőnek nevezte a független országgyűlési képviselőt a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban.

Mint megírtuk, áll a bál Zuglóban, amióta a Jobbik bejelentette, hogy az MSZP-vel, a DK-val és Karácsony Gergellyel karöltve Tóth Csabát támogatja az ellenzéki előválasztáson. A lépés meglehetősen megosztónak bizonyult, tekintve hogy a zuglói szocialista politikussal összefüggésben több ízben felmerültek kínos témák, például a zuglói parkolási maffiával, illetve Karácsony Gergely elásásával kapcsolatban.

A Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Civil Zugló Egyesület által támogatott Hadházy Ákos nem sokkal az eset után jelezte felháborodását, most viszont Tóth Csaba is reagált a 168-nak nyilatkozva. A szocialista politikus a vele kapcsolatos ellenérzéseket azzal magyarázta, hogy a Momentum már tavaly szeptember óta „módszeres lejáratást” végez vele szemben azért, hogy megszerezhessék Zuglót.

Azzal, hogy a Momentum áthozta ide a szekszárdi állatorvost, felkorbácsolták az indulatokat

 – jelentette ki Tóth Csaba.

Karácsony Gergellyel kapcsolatban azt mondta, a regnáló főpolgármesterrel való zuglói együttműködésekor „felnagyították a kettőjük vitáját”, és szerinte egyébként senki nem beszélne Zuglóról. Úgy véli, ebben Várnai László önkormányzati képviselőnek van nagy szerepe, aki álláspontja szerint egy „összeférhetetlen, bajkeverő alak”.

Tóth Csaba sérelmezte, hogy Várnai László információkkal látja el Hadházy Ákost, szerinte gyakorlatilag tanácsadóként működik, amire ellenzéki kihívójának zuglói tapasztalat híján van szüksége. Azt, hogy az őt támogató ellenzéki pártok miért mellette álltak ki, azzal magyarázta, hogy együttműködésre való hajlandóságot látnak benne, míg Hadházy Ákos

egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki.

Tóth Csaba azt is mondta, hogy dolgoznak egy találkozó megszervezésén, ahol az őt kritizáló újságírók személyesen is kérdezhetnek tőle, és megismerhetnék, ezen kíván reagálni a sajtó kritikáira. Ezt a július 20-i hétre tervezik.