Pisztollyal a kezében akart végezni a gyöngyösi polgármesterrel

2021.06.16. 20:55 Módosítva: 2021.06.16. 20:55

Szerdán kora délután egy férfi felfegyverkezve, hosszú pengéjű késsel és pisztollyal érkezett a polgármesteri hivatalba, ahol kését hadonászva őrjöngött - derül ki a Heol oldaláról.

A feldühödött férfi valamikor a gyöngyösi önkormányzat alkalmazottja volt, így a helyismeretét kihasználva sikerült bejutnia a polgármesteri titkárságra, ahol a polgármester, illetve a városvezetés megölésével fenyegetőzött.

Rövid időre sikerült megnyugtatni az indulatos elkövetőt, aki egy hosszú pengéjű kést fogott a városháza biztonságáért felelős ügyeletes városrendészére. Ezt követően a városháza egyik munkatársa el tudta venni a férfitől a kést, majd a hivatal dolgozói értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és a még nála lévő pisztolyt elvették, majd a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra a fenyegetőző férfit - áll a gyöngyösi önkormányzat közleményében.

Mint kiderült a különböző támogatásokból a férfi és családja nem tud megélni, ezért döntött a drasztikus cselekedet mellett.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a 46 éves helyi férfi elszámoltatása folyamatban van.