Szabolcs
20 °C
35 °C

A Lánchíd helyett mától hajóval lehet átkelni a Dunán

2021.06.16. 09:58

Menetrend szerint közlekedő átkelőhajó segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején. Az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között menetrend szerinti hajójárat indul gyors átkelési lehetőséget biztosítva a két part között – tudatta a BKK közleményében.

A központ tájékoztat róla, hogy a Lánchíd lezárásával egyidőben, 2021. június 16-tól, szerdától kétszázötven fő befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a Duna két partja között.

Budapest legfrekventáltabb területén, a pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a MAHART együttműködésében a meglévő infrastruktúrát felhasználva indul átkelőjárat.

A járat hétfőtől vasárnapig reggel 7 órától indul a Jégverem utcából, és félóránként közlekedik. Az utolsó hajó 20:15-kor indul vissza a pesti oldalra az Akadémia 1. kikötőből. A menetrend ezen a linken érhető el.

Használd ki a BKK Budapest-bérleted! Több van benne, mint gondolnád

– hangzik a BKK kampányüzenete.

Arról is informál a közlemény, hogy az átkelőhajón munkanapokon, hétfőtől pénteking a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni.

A meghatározott BKK-bérletekkel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon a MAHART-nál ötszáz forintos jegy vásárolható két éves kor felett.

Az átkelőhajón kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van jegy váltása mellett. A jegy egy utazásra érvényes. Jegyvásárlásra személyesen a MAHART jegypénztáraiban, illetve a hajón van lehetőség.