Káosz a tévében, a focipályán, de még Putyinnál is

IMG 7653
2021.06.16. 20:09
Fluor Szájerről, Biden Navalnijról, a piac Ronaldóról. Tovább is van, mondjuk még?
  • A kedden megszavazott pedofilellenes törvénybe kevert melegellenes passzusokról több írásunk is szólt ma. Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az ügyben, megszólalt nekünk a Magyartanárok Egyesületének elnöke, összegyűjtöttük ismert művészek véleményét és azokat a filmeket, sorozatokat is, amelyekre mostantól korhatáros karikának kellene kerülnie. Beszámoltunk arról is, hogy Áder János köztársasági elnököt ma csendes tüntetés keretében arra kérték: ne írja alá az új törvényt. 
  • Megírtuk, hogy egy friss kutatás szerint az egészségügyi szakdolgozók közel fele a felmondását fontolgatja most, hogy erre a járványügyi enyhítések miatt ismét törvényi lehetőség adódik. Illetve azt is, hogy szakértők szerint szeptembertől talán hibrid oktatás jöhet Magyarországon. 
  • Annak eshetőségét is részletesen latoltuk ma, hogy vajon kiszáradhat-e a Balaton valamikor. A konklúziót nem mondjuk el, csak annyit, hogy volt már ilyen. Cikkünkből minden kiderül. 
  • Élőben közvetítettük az amerikai és az orosz elnök genfi találkozóját, amely kaotikus jelenetektől sem volt mentes. A feszültségekkel teli csúcstalálkozón Navalnij személye és sorsa is szóba került. 
  • A focirajongók továbbá megtudhatták, hogy Ronaldót (kinek egyébként négymilliárd dollárt ér egyetlen mozdulata) alig akarták beengedni a Puskás Arénába, hogy majdnem lelőtték a francia–német meccsre berepülő aktivistát és hogy melyik lehet az évszázad öngólja szerintünk.