Galla Miklós: Mához egy hétre kérem a Karinthy-gyűrűmet!

GallaMiklos IndexStudio 2020 12 21.png
2021.06.17. 16:52

Galla Miklós Facebook-posztjában egyértelműsítette, hogy ami jár, az jár, és egyben a világ értésére adta, hogy negyven év munkája után megilleti őt a Karinthy-gyűrű, amelyet először odaígértek neki, végül visszakoztak.

Köszönöm, hogy Kőhalmi Zoltán és Puzsér Róbert is megvédtek. Egyébként az ominózus vetkőzés egy teljesen zártkörű rendezvényen történt, amelyen összesen hét személy volt jelen, mind ismerősök. Tehát semmiféle nyilvános meztelenkedés nem volt. Mához egy hétre kérem a teljesen ok nélkül visszavont, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet!

Ahogy azt az Index is megírta, Galla Miklóst ez év februárjában értesítette az MTVA, hogy idén ő kapja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáknak odaítélt elismerést, a Karinthy-gyűrűt. Az intézmény ezzel egy időben megkérdezte a művészt, elfogadja-e. Galla boldogan mondott igent. Azonban érkezett egy e-mail szintén az MTVA-tól Dobos Menyhért, az elismerést alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója aláírásával, miszerint visszavonják tőle a díjat.

Ebben az Indexnek eljuttatott levélben ez áll:

Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.

(Borítókép: Galla Miklós. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)