Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Időjárás: már csak pár napot kell kibírni

2021.06.17. 06:16

Csütörtökön is túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás, kisebb frissítő zápor, esetleg zivatar csak néhol délkeleten fordulhat elő a késő délutáni, esti órákban. A keleties szél többfelé megélénkül. Hajnalban 11–18, délután 29–33 fokot mérhetünk – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Mint írják, pénteken is sok napsütésben lesz részünk, amit időnként fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatnak. Számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lesz a keleti-délkeleti szél. 30–35 fokig melegszik a levegő napközben.

GettyImages-1228474823
Fotó: Picture alliance / Getty Images Hungary


Szombaton
marad a kánikula sok napsütéssel, néhol egy-egy záporral, esetleg zivatarral. A keleti-északkeleti szél a Dunától keletre lehet élénk. Az enyhe hajnalt követően délután 30–35 fokos melegre van kilátás – közlik.

Vasárnap sem tágít a kánikula, a napos időben szintén helyenként alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. A szél csak néhol élénkülhet meg. A jövő hét elején is kitart a kánikula, de már nagyobb eséllyel alakulhatnak ki frissítő záporok, zivatarok – emelik ki.

Nagyon erős lesz az UV-sugárzás

Előrejelzésükben kitérnek az orvosmeteorológiára is. Mivel szinte már az egész országban kánikula várható, ezért elsősorban a szív- és keringési panaszokkal élőknek lehet megterhelőbb a nap. Náluk fejfájás, szédülés jelentkezhet.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!