Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Orbán Viktor: Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden

2021.06.17. 06:26 Módosítva: 2021.06.17. 06:27
„Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!” – többek közt erről beszélt Orbán Viktor a Magyar Nemzet szerint a Fidesz szerdai frakcióülésén.

A kormányfő a Fidesz–KDNP-frakció kihelyezett ülésén nyomatékosan kijelentette: a járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszély, ami fenyegeti az országot az, ha Gyurcsány Ferenc újra a hatalom közelébe kerül. 

Orbán ezek közül először a járványról beszélt. Elmondta, hogy az elmúlt egy évben súlyos nemzetközi válságot hozott egészségügyi, gazdasági és szociális szempontból is, ami súlyosan érintette a családokat, szétzúzta a hagyományos emberi kapcsolatokat. 

Hozzátette: véleménye szerint Magyarország európai és világszinten is kiemelkedően jól kezelte ezt a hármas válságot, és megnyerte az európai oltási versenyt. Ennek köszönhetően a gazdaság is másfél hónapos előnnyel indulhat újra,

ami minimum egyszázalékos gazdasági növekedésben lesz majd tetten ÉRHETŐ – mondta a miniszterelnök. 

A miniszterelnök megismételte az utóbbi napok bejelentéseit is, hangsúlyozva, hogy 5,5 százalékos növekedés esetén csökkenteni tudják a munkát terhelő adókat, 200 ezer forintra tudják emelni a minimálbért, nyugdíjprémiumot kapnak idén a nyugdíjasok, és jövőre folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését. 

Hangsúlyozta azt is, hogy 2022 februárjától jön a CSALÁDI adó-visszatérítés is.

Orbán ezután „harcra szólította társait” a közelgő választásokra készülve. Elmondta, hogy a kampányban elég, ha az igazat mondják a jelöltek, ami nem más, mint hogy valójában Gyurcsány a főnök, és hogy ő lesz a Fidesz igazi ellenfele, nem „Karácsony és a többiek”.

Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!

– mondta a Magyar Nemzet szerint a miniszterelnök, miközben hangsúlyozta, hogy erre az embereket is emlékeztetni kell.

Orbán szerint ha Gyurcsány Ferenc visszatér, a baloldal újra megemeli az adókat – különösen a gyerekesekét –, beengedik a migránsokat, és megemelik a rezsit; a Fidesznek ezt kell megakadályoznia.

A miniszterelnök végezetül Karácsony Gergely is kritizálta, akiről azt mondta, hogy nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel.