Felgyújtotta a munkásszállót, 14 év fegyházat kapott

2021.06.17. 21:01

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében tett fellebbezését annak a 25 éves elkövetőnek az ügyében, akit a Kecskeméti Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 14 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019 októberében két flakon körömlakklemosóval tüzet okozott a Tiszakécske központjában található 3000 négyzetméteres munkásszállóként funkcionáló és üzlethelyiségeket is tartalmazó ingatlanban azért, hogy az épület tulajdonosának az életét kioltsa.

A vádlott a sértettre azért haragudott meg, mert úgy érezte, hogy bele kíván szólni az életvitelébe, ezért eltervezte, hogy a viselkedése miatt megöli. Ennek érdekében az éjjeli órákban a folyóson elhelyezett porral oltó készülékeket elrejtette, majd két helyen szétlocsolta az égést könnyítő folyadékot, és öngyújtóval meggyújtotta.

A tűz az egyik helyiségben elharapózott, és átterjedt a tetőszerkezetre is. Az épület egyik lakója észlelte a tüzet, és riasztotta a tűzoltókat. Ha nem történt volna meg a tűz viszonylag korai észlelése és a hatékony tűzoltás, akkor az épületben alvó legalább 11 személy az életét veszthette volna. A gyújtogatással összefüggésben személyi sérülés nem történt, az ingatlanban azonban ténylegesen több mint 9 millió forint kár keletkezett.

A vádlott beismerte cselekménye elkövetését. A fellebbviteli főügyészség másodfokú indítványában az ítélőtábla felé jelezte, hogy nem tartja indokoltnak a vádlott feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárását, és indítványozta, hogy annak legkorábbi időpontját a törvény által megengedett legrövidebb időtartamban határozza meg a bíróság, amely 25 év.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport