Le fogják tartóztatni a férfit, aki húszcentis késsel ment be a gyöngyösi polgármesteri hivatalba

2021.06.18. 14:18

Döntött az Egri Járásbíróság a gyöngyösi polgármesteri hivatalban fegyverrel fenyegetőző férfi letartóztatásáról, a határozat még nem jogerős – közölte az Egri Törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Hoszné Nagy Tímea tájékoztatása szerint a bíróság egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását, akivel szemben a napokban hivatalos személy ellen fegyveresen elkövetett erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Emlékeztetett, hogy a férfit azzal gyanúsítják, hogy szerdán egy gázriasztópisztollyal, egy 20 centis késsel és egy sokkolóval felfegyverkezve bement a gyöngyösi polgármesteri hivatalba, ahol többek megölésével fenyegetőzött.

Az Egri Járásbíróság a letartóztatásra vonatkozó döntést azzal indokolta, hogy tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén elszökne vagy elrejtőzne, ezzel meghiúsítva, illetve megnehezítve az ellene folyó eljárást. Emellett fennáll annak a veszélye, hogy a cselekményt folytatná vagy újabb hasonló tettet követne el.

A szóvivő jelezte, hogy a nyomozóhatóság vizsgálja azt is, hogy az élet kioltására alkalmas eszközök birtokában a férfi elkövetett-e más, akár súlyosabb bűncselekményt.

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, ám az egyelőre nem jogerős, mivel a védő nem volt jelen az ülésen, így neki öt munkanapja van jelezni esetleges fellebbezési szándékát.