A Netflix szivárvánnyal üzent az Orbán-kormánynak

2021.06.18. 15:36

Ki nézi? – teszi fel a pikírt kérést a Netflix abban a pénteki Facebook-posztban, amellyel a streamingszolgáltató az LMBTQ emberek jogaiért állt ki az Országgyűlésben kedden elfogadott pedofiltörvényhez fűzött melegellenes törvénymódosítások miatt. A bejegyzésben egy képet lehet látni rajta hat, a szivárvány egy-egy színét viselő emotikonnal. 

A melegellenes törvénymódosítások egyike szerint tilos olyan reklámot 18 éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti. Ez egyrészt összemossa a homoszexualitást a pedofíliával, másrészt korlátozza az iskolai szexuális felvilágosító órák témakörét, arról nem is beszélve, hogy a Harry Potter-filmeknek és a Szomszédok-sorozatnak is korhatáros besorolást kellene kapnia. Egyelőre úgy tűnik, Szapphó megússza, az ókori görög költőnő miatt nem kell módosítani a Nemzeti alaptantervet.

A törvénymódosítás elég keményen ki is vágta a biztosítékot Magyarországon és külföldön is. Hétfőna Kossuth téren, szerdána Sándor-palota előtttüntettek ellene,az Európai Bizottság pedig jelezte, vizsgálatot indít, nem sért-e alapjogokat a jogszabály.   • Hírek
  • Csok