Lehel
17 °C
27 °C

Horvátország nyit, a Nyugati pályaudvar bezár

IMG 7653 (1)
2021.06.18. 19:56
Orbán Viktor a pedofilellenes törvény módosításáról és a koronavírusról is beszélt péntek reggeli rádióinterjújában. Kiderült, hogy jól fizet idén nyáron a diákmunka, valamint az is, hogy védettségi igazolvány nélkül lehet menni Horvátországba nyaralni. Napi hírösszefoglaló az Indexen.

Szokásához híven a Kossuth Rádióban indította a napját Orbán Viktor. A kormányfő azzal kezdte, hogy két hónapnyi előnyünk van az oltási programban az Európai Unió tagországaival szemben. A miniszterelnök elmondta, a kormány szerint nem melegellenes a pedofiltörvény módosítása, és azt javasolja mindenkinek, hogy olvassák azt el. Részletek itt!

Szombattól egy hónapra lezárják a Nyugati pályaudvart. A pályahálózat felújítása mellett szükség van az átfogó karbantartására és az épületegyüttes tetőszerkezetének rekonstrukciójára is. Részletek itt!

Szabad az út Horvátországba. Június 17-től a járvány előtti időszakhoz hasonlóan korlátozások nélkül lehet beutazni déli szomszédunkhoz. Megkeresésünkre a Külgazdasági és Külügyminisztérium is reagált. Részletek itt!

Idén nyáron jól fizet a diákmunka. Bár az év elején még úgy tűnt, hogy nem nőnek az órabérek, tavasszal azonban elindult az emelkedés, így jó hír a fiataloknak, hogy a diákok idén nyáron akár már 5-10 százalékkal is többet kereshetnek, mint két évvel ezelőtt. Részletek itt!

Budapesten lehet az Európa-bajnokság döntője. A brit kormány rendkívül komolyan veszi a koronavírus-járványt, ezért megfontolja, hogy beengedjék-e a világ minden tájáról érkező VIP-vendégeket az Európa-bajnokság döntőjére. Attól félnek ugyanis, hogy behurcolják a járványt, ezzel továbbfertőzvén a brit lakosságot. Részletek itt!

Bejárta a világsajtót a hír csütörtökön, hogy Cristiano Ronaldo akciója jelentősen csökkentette a Coca-Cola árfolyamát. A portugál labdarúgó a magyar válogatott elleni, Európa-bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatón félretette az Eb hivatalos szponzorának üdítőjét, és a víz fontosságára hívta fel a figyelmet. Azonban úgy fest, ennek nem volt köze a cég árfolyamának csökkenéséhez. Részletek itt!

Gundel Takács Gábor szívesen látná Budapesten az olimpiát. A Magyar Olimpiai Bizottság újdonsült kommunikációs igazgatójával beszélgettünk az Index Sportcast eheti különkiadásában. A teljes adást ide kattintva hallgathatják meg.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.