Oszkár
20 °C
29 °C

Szombattól egy hónapra lezárják a Nyugati pályaudvart

2021.06.18. 07:41

Szombattól egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron – tudatta a MÁV. A 144 éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt halaszthatatlanná vált a pályahálózat felújítása. Emellett szükség van az átfogó karbantartásra és az épületegyüttes tetőszerkezetének rekonstrukciójára is.

A vasúttársaság június 19-től július 17-ig fog kiemelt karbantartásokat végezni a pályaudvari vágányhálózaton annak teljes lezárásával. Ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok.

A már közzétett változások mellett a vasúttársaság a Volánbusz bevonásával további intézkedéseket hozott az utazások megkönnyítése érdekében. A Volánbusz az általa üzemeltetett több autóbuszvonal valamennyi járatán elfogadja a vasúti bérleteket a bérleten szereplő települések viszonylatában vagy részviszonylatában.

A Nyugati pályaudvar éves szinten mintegy 18 millió utast fogad. Ezért a lezárást a vakáció időszakára időzítették, hogy minél kevesebb ingázó napi rutinját érintse a karbantartás, amit nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett.