Baleset miatt teljes pályazár az M1-es autópályán a Győr felé vezető oldalon

2021.06.19. 10:52

Az M1-es autópályán történt balesetnél intézkedő rendőrök megállapították, hogy az azt okozó személyautó, ami egy járműszerelvénynek hajtott, ugyanaz a jármű, amelyről korábban megtudták, hogy a sofőrje feltehetően illegális határátlépőket szállít – tudatta a rendőrség.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy az M1-es autópályán a Győr felé vezető oldal 95-ös kilométerszelvényében baleset történt, a rendőrök leterelték a forgalmat az autópályáról, 

a helyszínelés véget ért az útszakaszon és mindkét sávon megindult a forgalom.

A police.hu híradásából megtudható, hogy egy személygépkocsi hátulról nekiütközött egy járműszerelvénynek. Az autóban nyolcan utaztak, mindannyian megsérültek. 

Az egyenruhások közben kiderítették, hogy az autó sofőrje egy huszonegy éves szerb embercsempész, aki járművével hét, magát szírnek való illegális határátlépőt szállított. 

Az utasok mind megsérültek, ezért őket a mentők kórházba vitték. Az autó szerb állampolgárságú vezetőjét a rendőrök elfogták, előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg is folyamatban van. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a járművezetővel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.