Ha úgy érzi, hogy megsül, még csak most jön a neheze

2021.06.22. 14:30

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csupán az Északi-középhegységben lehet átmenetileg több a gomolyfelhő, amelyből kedd és szerda délután egy-egy zápor, zivatar esetleg kialakulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgált előrejelzésében.

Mint írják, emellett éjszaka az Alpokalja térségébe is besodródhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a nyugatias szél, élénk légmozgás, átmeneti szélerősödés főleg a Kisalföldön, illetve zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 33 és 38 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fokozódó hőség miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést Magyarország területére szerda éjfélig. 

Mint írják, ma a napi középhőmérséklet sokfelé 26, 27 fok fölött alakulhat, de a déli megyékben már a 29 fokot is meghaladhatja. Holnap országszerte 26, 27 fok fölött várható a napi középhőmérséklet, a déli megyék mellett pedig már keleten is meghaladhatja a 29 fokot.

Hozzáteszik: az Északi-középhegység térségében ma és holnap délután is előfordulhat nagyon kicsi eséllyel egy-egy zivatar.

Mint megírtuk, a felfrissülést már az éjszakák sem hozzák meg, főleg, mivel a napokban az év legrövidebb éjjeleit éljük. Abban a pár órában viszont a szinte felhőtlen égboltot beragyogó Tejút látványa kárpótol bennünket. Az Időkép éjjellátó webkameráinak a felvételén még egy-egy hullócsillag is átsuhant.