Molnár Gyula: Akart a fene DK-s lenni

2021.06.22. 08:32 Módosítva: 2021.06.22. 09:12

Az MSZP volt elnöke szerint a két baloldali párt, az MSZP és a DK között kitört háború áldozatává lett, amikor az MSZP egy korábbi pártközi megállapodást felrúgva függesztette fel tagságát. Molnár Gyula az elmúlt napok eseményeit az ATV stúdiójában kívánta tisztázni, mivel a személye körül kitört vitában mindeddig nem szólalt meg. 

Akart a fene DK-s lenni

– fogalmazta meg az interjú elején az MSZP egykori elnöke, aki szerint egyértelmű csúsztatás, hogy ő akart volna a DK színeiben indulni. Molnár Gyula szerint a két párt, az MSZP és a DK egyeztettek egy olyan tárgyaláson, ahová őt nem hívták meg. Ott állapodtak meg indulásának részleteiről.

A megállapodás szerint miután Hiller István és Komjáthy Imre MSZP-s politikusok számára DK-s támogatást szereztek,

engem úgymond ingyen odaadtak a DK-nak, mivel ahhoz nem találtak támogatást, hogy a DK visszalépjen az én javamra is

– mondta el Molnár Gyula, aki hozzátette, ő sok mindent hajlandó megtenni az ellenzéki együttműködésért, tehát vállalja, hogy a DK-frakcióban köt majd ki, de arról tudomása sem volt, hogy az elfogadott titkos záradék kizárásával és felfüggesztésével járhat.

Ahogy arról már beszámoltunk, június 12-én jelentette be Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, hogy Molnár Gyulát, az MSZP politikusát támogatja a pártja az ellenzéki előválasztáson Újbudán, illetve ha Molnár bejut jövő tavasszal a parlamentbe, a két párt megállapodása alapján a DK frakciójába ülne be.

A bejelentést követően a pártvezetés hamar állást foglalt. Múlt heti közleményükben azt írták,

a Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége mai ülésén újra hitet tett a 2022-es kormány és korszakváltás szükségessége mellett.

A párt közösségi oldalán úgy fogalmaztak, tudomásul veszik, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikájukat, illetve nem támogatják új szövetségi politikájukat, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket, majd egyhangú határozatban döntöttek Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről.