Eljárást kezdeményez a Vadászati Világkiállítás miatt a Párbeszéd

2021.06.22. 14:43

Titkolózik a Vadászati Világkiállításról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), a Párbeszéd a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul – olvasható a Párbeszéd közleményében.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd Pest megye 5. számú választókerületének képviselőjelöltje, elnökségi tag az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írja: korábbi sajtóértesülések alapján adatigényléssel fordult az MNV Zrt.-hez a vadászati kiállítás helyszínével, a Hungexpóval kapcsolatos szerződések ügyében.

Az MNV Zrt. a válaszadást minősített adatokra hivatkozva megtagadta. A Párbeszéd szerint azonban közérdekű adatnak minősülnek Semjén Zsolt több mint 70 milliárd forint közpénzt felemésztő hobbijának költségei

– írja, hozzátéve: a Párbeszéd szerint tisztázni kell, hogy az állam előnytelen üzletet kötött-e, illetve milyen további rejtett költségei lehetnek még a Vadászati Világkiállításnak az 55 milliárdba kerülő felújításon, a közel 20 milliárdra rúgó kiállításrendezésen és a 17,3 milliárdot kitevő vételáron felül.