Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembert

2021.06.22. 15:05

A magyar–kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Frank Liu Chi-Jennek, a Pápai Hús Kft. tulajdonosának, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának kedden Budapesten.

Kövér László, az országház elnökének kezdeményezésére, Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján, Áder János köztársasági elnök adományozta a magas rangú állami kitüntetést Frank Liunak – hangzott el az Országházban a ceremónián.

Az MTI beszámolója szerint a rendezvényen Frank Liu érdemei közül említették, hogy a világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak és a külhoni magyar közösségeknek.

Felidézték, hogy 2016 őszén a több mint százéves iparági múltra visszatekintő patinás pápai húsüzem pénzügyi értelemben a klinikai halál állapotába került, 600 munkavállaló és 400 környékbeli sertéstartó beszállító a munkanélküliség küszöbén toporgott. Frank Liu azonban megmentette a céget, gazdaságilag talpra állította.

A kitüntetés átadását követően Semjén Zsolt Magyarország kormánya nevében mondott köszönetet a kínai üzletembernek, hogy a pandémia alatt maszkokat adományozott az országnak.

Nemzeti büszkeségünket erősíti az, hogy ön állampolgárként is sorsközösséget vállalt a magyar nemzettel

– fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Frank Liu miután átvette a kitüntetést, elmondta:

amit tettem eddig Magyarországon, azért tettem, mert úgy érzem, hogy a magyarság egy sikerre ítélt nép. Minden tragikus történelmi csapás vagy egyéb nehézség ellenére, a magyarok mindig talpra tudnak állni. Ez egy nagyon vonzó magyar képesség, én pedig különösen szerencsés vagyok, hogy egy magyar talpra állási időszakban válhattam az önök polgártársává

– fogalmazott.   • Tippek
  • Bankszámla