Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Az ELTE csapatán az unió szeme, az Oxfordot is legyőzték

2021.06.22. 06:31 Módosítva: 2021.06.22. 06:40
Első helyezést értek el az ELTE ÁJK hallgatói egy rangos európai uniós perbeszédversenyen, a Herbert Smith Freehills Competitionön.

A magyar joghallgatók a házigazda, a King’s College London csapatát is legyőzve szerezték meg az első helyet. A csapatoknak egy 2020 novemberében közzétett jogesetet kellett megvizsgálniuk, amely a digitális piaci szereplők gazdasági erőfölénnyel való visszaélésével foglalkozott az AppStore-piacon, és több olyan jelenleg is zajló eljáráshoz hasonlít, amely az Apple erőfölénnyel való visszaélését vizsgálja a zeneszolgáltatás digitális piacán.

A jogesettel kapcsolatban 39 csapat nyújtott be írásbeli beadványt, közülük a zsűri 12-t hívott meg a szóbeli fordulóba. Az ELTE csapata a június 18–19-én zajló online verseny során legyőzte többek közt a University of Oxford, a házigazda King’s College London és a Symbiosis Law School Pune (India) csapatát, majd a döntőben a National University of Singapore-t is. 

Az ELTE-t a versenyen Cserép Andor, Csillik Kristóf, Schultz Balázs és Teleki Lóránt joghallgatók képviselték, felkészítőik Papp Mónika, a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék adjunktusa, valamint Bassola Bálint ügyvéd voltak.