Balesetveszély miatt bezárták a siófoki fürdőt

2021.06.23. 19:34 Módosítva: 2021.06.23. 20:30

Műszaki problémák, illetve balesetveszély miatt bezárt Siófok Galerius fürdője, előreláthatóan legalább egy évig tart a felújítása – közölte Várkonyi Csaba, az üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője szerdán az MTI-vel.

A 15 éve átadott, önkormányzati tulajdonú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ májusban már csak részlegesen nyitott ki, amikor a járványhelyzet lehetővé tette. Nem sokkal később a város független polgármestere, Lengyel Róbert a közösségi oldalán arról írt, hogy az egyre gyakrabban felmerülő problémák miatt az önkormányzat szakértői felmérést készíttetett, amely komoly tervezési és kivitelezési hibákat is feltárt. Sokba fog ez kerülni a siófokiaknak – jegyezte meg.

Várkonyi Csaba az MTI kérdéseire válaszolva közölte, azért vált szükségessé a bezárás, mert a fürdő műszaki állapota nem teszi lehetővé, hogy vendéget fogadjon, üzemeltetése balesetveszélyes lenne. A fürdő teljes felújítására van szükség.

Beszámolt arról is, hogy a problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozzák, miközben a fürdő építési munkáinak szavatossági ideje lejárt.

Az előzetes becslések szerint a tetőszerkezet javítási munkái, továbbá a 10-15 évente időszerűvé váló karbantartási feladatok elvégzése száz-száz millió forintba kerül. A cél, hogy egy megújult és biztonságosan látogatható fürdő nyisson majd ki újra. A mindenre kiterjedő javítási, felújítási munkákban az épület szinte minden részlege és minden eszköze érintett – közölte az ügyvezető. Tudatta azt is, hogy a fürdő alkalmazottai közül kilenc embert elküldtek, négy dolgozójuknak tudtak más feladatot biztosítani.

Az újranyitás előtt pályázatot írnak ki az állások újbóli betöltésére – ismertette a fürdőt üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

A Népszava egyébként pont a napokban írt arról, hogy a ma már tízmedencés létesítményt 1,2 milliárd forintból építtette a város egyik cége 890 milliós bankhitelből, 110 milliós megyei önkormányzati és állami támogatásból, a Strabag kivitelezésében. Megjegyzik, hogy sokan már akkor tamáskodtak, ugyanis sokallották a felvett hitelt, és nem értették azt sem, hogy miért öt kilométerre a városközponttól, Szabadifürdő vasúti megállóhely közelében épült meg a fürdő, amelynek termálrészlegébe több, mint 20 kilométerről, a nagyberényi kútról hordták-hordják a vizet lajtoskocsival.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport