Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

Vigyázat, jön az év eddigi legmelegebb napja Magyarországon

2021.06.23. 18:53

Nagy napnak ígérkezik a csütörtök, mert Novák Katalin szerint holnap nagy híreket közölnek majd a kormányinfón, és várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség is, ami azt jelenti, hogy péntektől mérséklődik a meleg az idei első hőhullámban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.

Annyira meleg lesz csütörtökön, hogy az ország fele vörösbe borul, így Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg – de a többi megyében élők se aggódjanak, ott is vörösre lehet égni negyedóra alatt, ahol másodfokú figyelmeztetés van érvényben. 

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Úgyhogy jobb, ha szerda éjszaka sem áhítozik felfrissülésre, ugyanis 17–23 fok lesz. 

Azt is írják, hogy csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja, nagyjából 33–39 fok várható. Sok lesz a napsütés, kevés gomolyfelhővel. Az Északi-középhegység tágabb térségében, illetve kis eséllyel a középső területeken viszont akár erős, viharos széllel kísért zápor, zivatar is kialakulhat.

Pénteken aztán az északnyugati tájak fölé, szombaton pedig már a keleti tájakra is elér a hűvösebb levegő, de jelentős mértékű lehűlés nem várható. A következő időszakban is jellemzően 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek. Az éjszakák viszont nagyobb felfrissülést hozhatnak.

Pénteken és szombaton várhatók záporok, zivatarok. Vasárnap már szárazabb lesz az idő. A jövő héten viszont ismét melegedés várható – írja az MTI.