Megdőlt az országos és a budapesti melegrekord is, és ezzel még nincs vége

2021.06.23. 19:48

Az országos és a budapesti napi melegrekord is megdőlt szerda délután. Az új országos rekord 37,8 fok – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t. Mostanáig a június 23-i budapesti melegrekord 36,1 fok volt, amelyet 2002-ben mértek. Ennél fél fokkal melegebb volt szerdán Újpesten, ahol 36,6 fokot regisztráltak.

Az eddigi országos csúcs 37,7 fok volt, amelyet szintén 2002-ben rögzítettek Sopronban. Az előzetes adatok szerint a Békés megyei Dombegyházán és a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban is melegebb volt ennél 0,1 fokkal, így az új országos napi melegrekord 37,8 fok.

A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte, hogy szerdára virradó éjszaka a fővárosban már megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet napi rekordja is, miután Budapest-Lágymányos állomáson hajnalra csupán 23,8 fokig hűlt a levegő hőmérséklete.

Molnár Anna meteorológus szerdai videójában azt mondta: szerda éjszaka sem várható jelentős felfrissülés, 17–23 fok lesz. Csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja, 33–39 fok várható. Várhatóan akkor tetőzik a hőség, de pénteken az északnyugati, szombaton már a keleti tájakra is elér a valamivel hűvösebb levegő.  • Hírek
  • Bankszámla