Jön a bejelentés: megszűnik a korlátozások jelentős része Magyarországon

2021.06.23. 18:07

Megtárgyalta és elfogadta a kormány a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatát – írja a tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán. Novák Katalin hozzátette, hogy amint a beoltottak száma eléri az öt és fél milliót, a jelenlegi járványügyi korlátozások jelentős részét megszüntetik. 

Novák Katalin arról is írt, hogy a további részleteket a csütörtöki Kormányinfón fogják közölni. 

Emlékeztetőül: az ötmillió beoltott elérése után életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. Sok korlátozás megszűnt, de az alapvető védelmi intézkedések még életben vannak. Jelenleg a helyzet hivatalosan az, hogy minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadók. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci-Eb-t – jegyzi meg a hivatalos koronavírus-tájékoztató portál. 

Az Index kedden arról tudósított, hogy megtartotta második ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, amelynek vezetője, Novák Katalin összegezte a legfontosabb döntéseket, és arról is beszélt, hogy a maszkhasználat olyan téma, amelyet érdemes megvitatni, és megnézni, hogy a mostani szabályozást érdemes-e hosszabb távon fenntartani. De a többi szabályozást is meg kell vizsgálni, hogy miben lehet esetleg júliustól még enyhíteni.  • Hírek
  • Árfolyam