Oszkár
20 °C
29 °C

Parragh László: A gyors oltással 600 milliárdot nyert a magyar gazdaság

2021.06.23. 10:23

A jelentős mértékű átoltottság elérésével legalább hatszázmilliárd forintot nyert a magyar gazdaság − mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzetnek. Szerinte az uniós országok közül „csak Magyarországon alapozza meg a korlátozások feloldását a beadott védőoltások aránya”.

Az ország az oltási program sikerével gazdaságilag is lépéselőnybe került. Ennek óriási a jelentősége. Mindez azt jelenti, hogy valamennyi iparág sokkal gyorsabban talpra tud állni. Az a szektor is, amelyiket jobban megviselt a válság, és az is, amelyiket kevésbé vagy egyáltalán nem

− mutatott rá Parragh László, aki szerint a sikeres oltási programnak köszönhető az is, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseinek Budapest is helyt adhat. A rendezvények pedig „pénzt pumpáltak a kiszáradt turizmusba”.

Most már újra arról beszélhetünk, hogy bizonyos szektorokban munkaerőhiány tapasztalható. Ez azt mutatja, hogy ha helyreáll a gazdaság, akkor ugyanazokkal a problémákkal fogunk szembesülni, mint 2019-ben. Onnan kell folytatni a gazdaságszervezést, ahol a járvány törést okozott

− vélekedett a kamarai elnök. Úgy látja, hogy elsősorban a reáltárgyak irányába kell terelni a felsőoktatási folyamatokat, emellett pedig javítani kell a gazdasági hatékonyságot és a termelékenységet is.