Hermina
15 °C
27 °C

Csaknem 25 milliót csalt ki baleset-biztosítással

2021.06.23. 12:06

Fiktív baleset-biztosításokat kötött, majd meg nem történt balesetek után csaknem 25 millió forintot vett fel biztosítójától egy ügyintéző Szombathelyen. Az alkalmazottal szemben az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat – tájékoztatta a Vas Megyei Főügyészség az MTI-t.

A vádlott 2013 és 2019 között egy biztosítótársaság alkalmazottjaként 32 esetben kötött nem létező személyek nevében kiegészítő élet- és baleset-biztosítást is tartalmazó lakásbiztosítási szerződéseket. Kártérítési kérelmeket nyújtott be a szombathelyi irodához, hamis orvosi iratokat és ambuláns kezelőlapokat csatolt hozzájuk, a pénzt pedig hat segítőjének számlájára utaltatta át, akik azt továbbutalták vagy készpénzben kifizették neki.

A legmagasabb összeg 1 millió 471 ezer forint, a legalacsonyabb pedig 56 400 forint volt. A vádlott összesen csaknem 25 millió forinttal károsította meg a biztosítótársaságot, ahol dolgozott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Arra az esetre pedig, ha a váddal egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 2 év 6 hónap börtönbüntetés és 600 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.