Tizennégy millió forint értékű drogot találtak a budapesti dílereknél

2021.06.24. 07:28

Négy kilogrammnyi különféle kábítószert találtak összesen tizennégymillió forint értékben annak a férfinek a lakásán, aki egy rutinigazoltatásokkor lett gyanús a járőröknek Budapest belvárosában – olvasható a rendőrség portálján.

A police.hu beszámol róla, hogy rendőrjárőrök 2021. június 22-én 12 óra körül Budapest V. kerületében igazoltattak egy férfit, akinél 15 gramm kábítószergyanús fehér folyadékot és 295 gramm növényi származékot találtak. 

Az ügy ezzel nem ért véget, sőt ekkor kezdődött el igazán, hiszen a rendőrök tájékoztatták a Felderítő Főosztály munkatársait, akik eljutottak egy másik feltételezett kábítószer-kereskedőig is, akit a VI. kerületében három órával később elfogták. A férfi lakásán 

négy kilogramm marihuánát, fél kilogramm amfetamint és közel ötven kábítószergyanús tablettát találtak.

A lefoglalt drogok feketepiaci értéke az előzetes becslések szerint tizennégy millió forint. 

A húszéves F. Csabát és az 52 éves H. Benjamint a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság és a Felderítő Főosztály nyomozói kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.