Hadházy Ákos: Aranyáron újít fel egy nyilvános vécét a soroksári önkormányzat

2021.06.24. 14:39 Módosítva: 2021.06.24. 14:39

A soroksári HÉV-megállóban annyiért újít fel egy nyilvános vécét az önkormányzat, amennyiért a Rózsadombon is lehetne egy garzonlakást venni – állítja Hadházy Ákos. A politikushoz eljutott információk szerint a 27 négyzetméter területű illemhely 31 millió forintért, mintegy 1,15 millió forint/négyzetméter áron újul meg úgy, hogy meglevő épületben, meglevő mosdó bővítésével készül el.

Az épülő vécé előtt bejelentkezve arról beszélt, hogy a momentumos Koncz Róbert, a soroksári képviselő-testület pénzügyi bizottságának külsős tagja részletes dokumentációt készített az ügyről.

30 millió aprópénznek tűnik, de ahol szétlopnak egy 30 milliós beruházást az önkormányzat házi beszállítójával, ott a milliárdos beruházást is szét fogják lopni

 – vélte Hadházy Ákos.

Az országgyűlési képviselő és a momentumos önkormányzati képviselő azt mondták, hogy a költségvetésben szereplő tételeket több vállalkozónak is megmutatták, akik egyértelműen túlárazottnak tartják azokat. Úgy tudják továbbá, hogy sok tétel teljesen feleslegesen vagy ellenőrizhetetlenül került a tervekbe. Koncz Róbert szerint az anyagköltések között több tétel is a piaci ár duplájáért lett elszámolva.

Amit pedig nem mondtam el: figyelni fogom a beruházást, és ha tényleg kifizetik az összeget, feljelentést fogok tenni

 – egészítette ki az élő bejelentkezésben elhangzottakat Hadházy Ákos.