16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Mágikus magyarok, búcsúzó maszkok, meggyötört sztár

IMG 7653
2021.06.24. 19:26
Egy olyan napon vagyunk túl, amelyen mindenki az előző napot emlegette. Persze a német–magyar Eb-meccs mellett bőven akadt más téma is, ezekből szemezgettünk. Íme az Index hírösszefoglalója az év eddigi legforróbb napjáról.

Már csak napok kérdése, és teljesen megváltozik az életünk: a Kormányinfón kiderült, hogy 5,5 millió beoltott után megszűnik a kötelező maszkviselés, és a szállodákban, strandokon sem kérnek tőlünk védettségi igazolványt. Hogy milyen kivételek lesznek, arról itt olvashat.

A tegnapi német–magyar Eb-meccs után a világsajtó a magyar válogatottat ünnepelte, az egyik román lap egyenesen „mágikus magyarokról” írt. Nemzeti tizenegyünk alaposan megizzasztotta a halálcsoport sztárjait, a statisztikák is megmutatták, a kiesés ellenére miért harcolták ki maguknak Gulácsiék az Eb nagy meglepetése címet. Részletek itt!

Szijjártó Péter külügyminiszter tegnap a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a német–magyar meccs után a bajor rendőrség 18 magyar szurkolót állított elő. Az Index megkereste a müncheni rendőrséget, hogy választ kapjunk arra, mi indokolta az intézkedést. Bővebben itt!

Nem enyhül a hőség, tovább tart a vörös kód, mi pedig az év eddigi legmelegebb napján utánajártunk annak, hogyan tudja megóvni mobilját a kánikulában. Zsebre tegye, vagy a hűtőbe? Robbanhat az aksi a hőségben? Mindent megtudhat cikkünkből.

Megszüntetni a daganat kialakulásának okát, vagyis a génhibát – ezen dolgozik a magyar Oncompass Medicine. A cég tudományos igazgatóját, Peták Istvánt arról a döntéssegítő szoftverről kérdeztük, amely új távlatokat nyithat a gyógyításban és mattot adhat a ráknak. Hogy a szakember szerint mikorra várható a rákbetegek többségének gyógyulása, kiderül interjúnkból.

Bíróságon beszélt megpróbáltatásairól Britney Spears, aki súlyos vádakat fogalmazott meg apja ellen. Az énekesnő szerint a gyámsági felügyelet miatt teljes kontroll alatt élt, nem dönthetett szabadon sem magánéleti, sem anyagi kérdésekben. Részletek itt!

NAPI.HU: A közelmúltban derült ki, hogy a kormány koncesszióba adná a magyar gyorsforgalmi utak jelentős részét. A tervet számos kritika érte, amelyeket a külföldi példák, a korábbi rossz hazai tapasztalat és az azokon alapuló korrupciós félelemek táplálnak. De vajon mit jelent a koncesszió, miért jó és mennyire kockázatos a magyar adófizetők szempontjából? Megtudhatja a Napi.hu cikkéből.

DÍVÁNY: Elkényeztetett, beképzelt, önző, aszociális, magányos – ilyen és ehhez hasonló jelzőket szokás aggatni az egyedüli gyerekekre. A köztudatban a mai napig erősen élnek az egykéket érintő sztereotípiák. De mit mond erre a tudomány? Tényleg ennyire hátrányos helyzetből indulnak az egy szem gyerekek? Válasz a Díványon.

TOTALCAR: Bemutatták az új V6-os Ferrarit, amely olyan motort kapott, amilyen 1974 óta nem került sportkocsiba Maranellóban. Az újdonság nem csak a hat henger miatt különbözik elődeitől; hogy miben más még, az kiderül a Totalcar.hu cikkéből.

PORT.HU: Vámos Miklós Márai Sándor szavaival indítja blogbejegyzését: „Egy embernek egyféle rangja van csak, a jelleme.” Az írónak egy amerikai férfi, Kurt Evans történetéről jutott eszébe az idézet. A börtönből szabadult egykori bűnöző olyan pizzériát nyitott, ahová kizárólag volt elítélteket vesz fel alkalmazottnak. Vámos Miklóst megihlette a kezdeményezés, a Port.hu-n elolvashatja, hogyan. 

FEMINA: Csütörtök este érkezik az év utolsó szuperholdja. A jelenség annak köszönhető, hogy a Hold nem tökéletes körben kering a Föld körül, hol közelebb, hol távolabb kerül bolygónkhoz. A legközelebbi pontot perigeumnak nevezik: amikor ez közel egybeesik a teliholddal, a holdkorong látszólagos nagysága megnő. További részletek a Femina.hu-n.

További híreinket ide kattintva böngészheti.  • Hírek
  • Hírek