Orbán Viktor visszaszólt a holland kormányfőnek, elárulta, kinek térdel le

2021.06.25. 16:46 Módosítva: 2021.06.25. 17:10

Több tiszteletet a magyaroknak – írja Orbán Viktor Facebook-oldalán, ahol egy videóban válaszolt a holland kormányfő kijelentésére, miszerint térdre kell kényszeríteni a magyarokat a pedofil törvény homofób rendelkezései miatt. 

Mark Rutte holland miniszterelnök az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásán, a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozásról szóló vitában tette a megjegyzést a magyarok térdre kényszerítéséről.

A zárt ajtók mögött zajló uniós találkozó előtt először Orbán Viktor szólalt fel, aki azt állította, hogy a június 15-én az Országgyűlés által elfogadott szabályozás nem a homoszexuálisokról szól, hanem a gyermekek neveléséről. 

Hosszú távon az kell legyen a cél, hogy térdre kényszerítsük Magyarországot ebben a kérdésben. Fel kell ismerniük, hogy vagy tagjai az Európai Uniónak, és ezáltal értékközösséget vállalnak velünk, vagy ki kell lépniük az unióból

– fogalmazott Mark Rutte ezzel kapcsolatban. A holland kormányfő megpendítette azt is, hogy Magyarország kiléphetne az Európai Unióból.

Orbán Viktor videoüzenetében megismételte: a magyar ember a Jóisten előtt térdel le, a hazája előtt térdel le, és ha megkéri a szerelmének a kezét. Ehhez a videót még az előző Kormányinfón készült válaszából vette át, amikor még a futball-Európa-bajnokságon gyakorolt gesztusról, néhány csapat meccskezdet előtti térdeléséről beszélt.