16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 6
Svájc 1

Nem engedte a főnöke a mentőt a borsodi munkáshoz, másnap meghalt

2021.06.27. 20:29

Védősisak nélkül állványcsöveket pakolt egy borsodi férfi, amikor megcsúszott és elesett. A kollégája a segítségére sietett, ám főnökük nem engedte neki, hogy mentőt hívjanak a vérző arcú férfihoz. Végül fia vitte kórházba, ott viszont hiába küzdöttek az életéért, másnap meghalt – írja a Bors.

A lap úgy tudja, a munkáltató több munkavédelmi szabályt is semmibe vett: az általa bérelt telephely alján gödrök és vízelnyelők tátongtak, nem volt világítás, a dolgozók védőfelszerelés nélkül, veszélyes körülmények között dolgoztak. 

A hanyagság és a számtalan szabálytalanság tragédiához vezetett, amelyben segítségnyújtás helyett inkább eltitkolták volna a munkabalesetet. Az elesett férfit a mentők helyett a fia vitte kórházba, ám a munkás életét nem tudták megmenteni, miután agyzúzódást és többszörös koponyatörést szenvedett.

A munkáltató kedden áll a Kazincbarcikai Járásbíróság elé, ahol halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért kell felelnie – írja a napilap.  • Hírek
  • Hírek