Csapdába estek a dolmányos varjak, elpusztultak a tűző napon

2021.06.27. 16:17

Csapdába esett egy dolmányos varjú a Csongrád-Csanád megyei Dócnál. A madár egy speciális csapdába esett, amit vadásztársaságok üzemeltetnek, és szigorú szabályok vonatkoznak a használatukra – számolt be az RTL Klub híradója.

Többek között naponta kell ellenőrizni az ilyen befogókat, főként most, hogy valóságos forróság uralkodik Magyarországon. Élelemmel és vízzel kell ellátni őket, valamint a csapdákat árnyékos helyen kell elhelyezni. A tévécsatorna egyik nézője videót is készített a varjúról, amelyen látszik, hogy össze-vissza ugrál, és a nyitott csőrén keresztül próbálja magát hűteni. Másnap visszament a befogóhoz, de addigra a madár már elpusztult.

Egy szakértő szerint a vadászok kártevőként tekintenek a varjakra és a szarkákra, amelyekkel gyakorta végeznek. Az RTL híradója a helyszínen két elpusztult varjat talált a csapdában.

Megkeresték a területileg illetékes vadásztársaságot, ahonnan azt a választ kapták, hogy a vadőr mindennapos felelőssége a csapdák ellenőrzése és ellátása. Bővebb tájékoztatást későbbre ígértek.