A patkányatlasz megszületett, a diktátor lefogyott

IMG 7653
2021.06.28. 19:36
Bár a labdarúgó-Eb-n már a nyolcaddöntőknél tartunk, az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek előválasztása még csak a programismertetésnél tart. Az Index online felméréséből sok mindent megtudhatnak azok, akik már várják az ellenzéki megmérettetés rajtját. Hírösszefoglaló június utolsó hétfőjéről.

Még kérdés, hogy ki fogja vezetni a 2022-es országgyűlési választáson az ellenzéki összefogást, de az egyes miniszterelnök-jelöltek elképzelései már részben ismerhetők. Az Index nagy összeállítása annak járt utána, hogy milyen Magyarországot szeretnének az ellenzéki pártok – programjuk alapján. 

A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti, gazdaságilag aktív online népesség tagjai körében az ellenzéki előválasztásról. Bombameglepetésre nem Karácsony Gergely főpolgármestert tartják a megkérdezettek az előválasztás esélyesének. Részletek itt!

Csütörtöktől az Európai Unió valamennyi országában érvényes dokumentumnak számít az európai védettségi igazolás. Az egységes, QR-kóddal ellátott vakcinaútlevelet digitális és papírformában is ingyenesen elérhetővé teszik. Mindent megtudhat a vakcinaútlevélről itt! 

Elkészült Magyarország egér- és patkányatlasza. Ebből kiderül, hogy a bejelentések szempontjából a tízezer lakosúnál nagyobb magyarországi települések húszas toplistáját Gyomaendrőd vezeti. Böngésszen az Indexen patkányügyekben! 

Fiatal táncosok a szombat esti budapesti szörnyű baleset áldozatai. Egy 22 éves lány, Lili és valamivel idősebb párja, Lala tehetséges táncművészek voltak. Részletek itt!

Tornádó, szupercella, tuba és hurrikán – az elmúlt napokban ezekkel a szakkifejezésekkel volt tele a haza sajtó, hiszen Magyarország néhány települése még mindig nem tért magához a múlt heti viharok után. Az Index szájbarágója az alapvető meteorológiai kifejezésekről. 

Észak-Korea népe Kim Dzsongun elvesztett kilóit siratja, könnyekre fakadt lefogyott vezetője láttán. Fogyókúra vagy betegség az oka a diktátor súlyvesztésének? Megpróbáltuk megfejteni.

Azért kaphat 18-as karikát az új Pixar–Disney-film, a Luca, mert ha valakik mindenben melegpropagandát látnak, akkor esetleg bele lehet látni valami ilyesmit. Filmkritika a Port.hun!

A gyerekek 15-20 százalékát érintheti a Tourette-szindróma, amely betegségre a spontán, irányíthatatlan hangadások és akaratlan mozgások, úgynevezett tikkek a jellemzők. Felismerésében a Femina cikke is segítséget nyújt.

Az utóbbi másfél év kiforgatta a világot a sarkaiból. Megérezték ezt a felnőttek és a gyerekek is. Sokan közülük elkezdtek extrém módon félni mindenféle kórokozótól és attól, hátha megfertőznek másokat. Hogyan befolyásolja mindez a jól bevált nyári táborokat? A Dívány cikkéből kiderül. 

A pembroke welsh corgi nemcsak az angol királynőről, de tündérekkel kapcsolatos legendáiról és megnyerő természetéről is híres. Az Én Kutyámon még többet olvashat erről a kíváncsi természetű ebről.