Több mint ötszáz településen folytatódik a szúnyoggyérítés

2021.06.28. 11:54

Ezen a héten 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén gyérítik a szúnyogokat – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t. Az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen.

Az országos szúnyoggyérítési programban tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek.

A héten gyérítés lesz a Duna mentén a mosonmagyaróvári, a győri és a dunaújvárosi régióban, a Dunakanyar több településén, a Csepel-sziget térségében, Szekszárd, Baja és Mohács környékén, valamint a főváros vízparti területén, a Tisza mentén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, a Tisza-tó környékén, a szolnoki térségben, továbbá az Ipoly menti településeken, valamint Baranya, Hajdú-Bihar és Vas megye számos részén.

A felhasznált készítmény a kijuttatott mennyiségben emberekre, meleg vérű állatokra, növényekre ártalmatlan. Hektáronként alig több mint fél litert permeteznek ki belőle. A hatóanyag a kijuttatás után néhány órával lebomlik.  • Tippek
  • Hitelkártya