Karácsony Gergely: Hálás lehetnék a Fidelitasnak, mert nem betonozták le a méhlegelőt

2021.06.29. 16:37 Módosítva: 2021.06.29. 16:37
A főpolgármester is reagált arra, hogy a Fidelitas vasárnap lekaszált egy méhlegelőt.

Mint korábban megírtuk, az ifjúsági szervezet annak ellenére kaszálta le a parlagon hagyott növényeket, hogy egy tábla figyelmeztette őket arra, hogy a terület méhlegelőként működik. Az esetre reagálva kedden a Főkert is kiadott egy közleményt, amelyben azt írta: aki felelősséget érez a természet iránt, azt szívesen látják önkéntesként. Továbbá arra kérték az embereket, hogy akinek nincs szaktudása, az egyedül és egyeztetés nélkül semmiképp se vágjon bele egy közterületen lévő zöldfelület kezelésébe.

Kedd délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is reagált a történtekre.

Végül is hálás is lehetnék a Fidelitasnak, mert ha az igazi fideszes tempót tolták volna, még le is betonozták volna a méhlegelőt, hogy építhessen oda valamit magának Mészáros Lőrinc

– írta, hozzátéve: így is nagy kárt okoztak az aktivisták. 

Karácsony Gergely emellett szintén azt javasolta a fiataloknak, hogy jelentkezzenek önkéntesnek a Főkertnél, de előbb tanuljanak meg normálisan kaszálni. „Emlékszem, hogy nálunk Nyírtasson aki ilyen minőségű munkát végzett volna, alighanem bottal kergetik a határig. Az ifjú fideszeseknek a bottal kergetés helyett talán némi kártérítési kötelezettség azért kijárna” – véli Karácsony Gergely.

A politikus továbbá azt írta, hogy az efféle akcióknál még az is jobb, ha őt próbálják meg lejáratni. 

Inkább engem ekézzenek ész nélkül, mint a vadvirágos termőföldet, ha kérhetem

– fogalmazott Karácsony Gergely.