Prémiumstrand nyílik Budán, de van egy kis bökkenő

SHO BEACH BudaPart2021
2021.06.29. 15:26
Régi álma válik valóra a kánikulában izzadó, unatkozó fővárosiaknak: a Lágymányosi-öbölben végre szabad vízi strand nyílik. Nem olcsón, viszont lesz fine dining. De kutyáknak az se...

A BudaParton nyit meg Budapest egyetlen szabad vízi strandja, a SHO Beach BudaPart július 3-án. A Lágymányosi-öbölben kialakított prémiumstrandon a fürdőzés mellett sportolási lehetőségekkel és változatos programokkal várják majd a látogatókat.

A homokos vízparton a reggeli kávézástól a napközbeni étkezésen keresztül az esti koktélozásig biztosított a szabadtéri időtöltés, és ha akarnak, a látogatók a fine dining világába is belekóstolhatnak. Érdekesség, hogy a kiszolgálóegységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá. 

Prémium az ára is 

Miután délelőtt végigsöpört az egész magyar sajtón a kiváló vízminőségű prémiumstrand megnyitásának híre, az Index többet is szeretett volna megtudni a július 3-i nyitásról, például hogy lehet-e a strandra kutyát vinni vagy – ami még annyira sem mindegy – hogy mindez mennyibe kerülhet a budapestieknek. 

A felnőttbelépő hétfőtől csütörtökig 3200 forintba kerül fejenként, míg péntektől vasárnapig ugyanez a negyedével többe, azaz négyezer forintba. A budapartiak, a diákok és a 65 éven felettiek valamivel szerencsésebbek, ők hétköznap 2300, míg hétvégén 2800 forintot fizetnek majd a jegyért. Ha valaki gyerekkel menne, háromtól tizenkét éves korig hétköznap 1600 forintért, hétvégén 2000 forintért hűsölhet a Duna partján, ha éppen úgy tartja a kedve vagy a pénztárcája. 

A családi jegy – két felnőttnek és két gyereknek – hétköznap nyolcezer, hétvégén tízezer forintba kerül, de ez alól kivétel az a család, amelyik a BudaParton él, hiszen ők hétköznap 5600, hétvégén 7000 forintot fizetnek. Délután négy óra után hétköznap a jegy 1700, hétvégén 2200 forint lesz. A három év alattiaknak a belépés ingyenes, és zárás előtt fél órával is ingyen mehetnek a kései fürdőzés szerelmesei a strandra. 

Kedvezményes jegyet viszont csak a megfelelő igazolások bemutatásával biztosítanak, ehhez az embernek magával kell vinnie BudaPart-lakcímkártyáját vagy bérleti szerződését és egy fényképes igazolványt.

Ha autóval menne, fizetni kell a parkolásért is – legalábbis ezt írják a SHO Beach Facebook-oldalán – a Kopaszi-gát parkolójában vagy a BudaPart Gate irodaházban.

És a bökkenő, 

aminek nem mindenki fog örülni, hogy kutyát nem lehet vinni a strandra, legyen a házi kedvence bármilyen szobatiszta vagy jól nevelt.

Bár a strand július 3-án, szombaton nyitja meg kapuit, honlapja egyelőre nincs, az érdeklődők jelenleg csak Facebookon tudnak tájékozódni az eseményekről. 

(Borítókép: BPC)