Tarpán emlékeznek meg a szén-monoxid-mérgezésben elhunyt családról

2021.06.29. 19:57 Módosítva: 2021.06.29. 20:14
„Egy csodálatos orvossal, emberrel, családdal lettünk kevesebbek” – így reagáltak a tarpaiak arra a tragikus hírre, miszerint szén-monoxid-mérgezésben elhunyt szeretett háziorvosuk és annak családja. Mint kiderült, otthonukban volt riasztó, de miután az lemerült, nem jelzett. Ma este gyertyát nyújtanak értük.

Mint arról korábban beszámoltunk, szén-monoxid mérgezésben hunyt el egy Budapesten élő négytagú család. A hivatásos tűzoltókat hétfő éjjel riasztották a Jókai utcai lakáshoz, a mérgező gáz jelenlétét pedig rögtön kimutatták helyiség levegőjében. Az Országos Mentőszolgálat az Indexnek is megerősítette, hogy mire az egységeik a helyszínre érkeztek, már csak a két felnőtt (anyuka és apuka) és a két gyermek halálát tudták megállapítani.

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy nyáron is előfordulhatnak ilyen típusú balesetek, ezért nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen otthon működő szén-monoxid-jelzője. Kiderült, hogy riasztóval a család is rendelkezett, de mivel az nem üzemelt, a tragédia bekövetkezett.

Úgy hallottuk, hogy volt nekik érzékelőjük a fürdőszobában, csak lemerült benne az elem, azért nem jelzett

– erről egy szomszéd beszélt a Tényeknek. Az idős férfi jól ismerte a családot, a lakóközösséget nagyon megrázták a történtek.

Az Origo kiderítette, hogy a négytagú család valószínűleg már napok óta halott lehetett, a kollégák viszont csak akkor kezdtek el gyanakodni, amikor a háziorvosként dolgozó édesapa hétfőn nem ment be a tarpai munkahelyére, és telefonon sem tudták utolérni.

Dr. Qidan Munthert és családját Tarpa Nagyközség Önkormányzata saját hallottjának tekinti, a környéken mind emberként mind orvosként nagyra tartották a családapát.

2021. június 29. este 8 órakor a Tarpai Egészségháznál gyertyagyújtást tartunk szeretett, drága barátunk és családja emlékére

– írták Facebookon.

Posztjuk alatt több százan kommenteltek, a hír a helyiek szerint is felfoghatatlan. „Egy csodálatos orvossal, emberrel, családdal lettünk kevesebbek. Részvétem a hozzátartozók és Tarpa lakosságának a hatalmas veszteségükért. Nyugodjanak békében” – írta egy nő.