18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A fia és barátja gyilkolta meg Soproni Ágit

2021.06.30. 16:28

Miután Soproni Ágnest a fia felbujtására a barátja megölte, a holttest mellett nézték végig egy filmen, miként tüntessék el a színésznő maradványait. A gyilkossági ügy nyomozásával kapcsolatos emlékeit a felderítés egyik résztvevője, Petőfi Attila vezérőrnagy idézte fel a Blikknek.

A lap felidézi, hogy Soproni Ági színésznő, szinkronszínésznő eltűnését 2000 márciusában a fia, P. András jelentette be. A rendőrség néhány hónap alatt kiderítette, hogy gyilkosság történt, amiért a színésznő fiának egyik barátja, L. Zsolt a felelős. A színésznő gyermekét, aki a történtek idején 21 éves volt, és az emberölés végrehajtóját 2003-ban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, ahonnan néhány év múlva szabadulhatnak. A nyomozó így emlékezett a színésznő fiára:

A fiatalembert az anyagiasság állandóan feszítette. Az édesanyjától rendszeresen kért kölcsön, és emellett mobiltelefon-készülékekkel üzletelt. Hajléktalanokat vett rá arra, hogy a nevükre mobiltelefont vegyenek neki, amelyeket aztán ő pénzzé tett. Mert az kellett a szórakozáshoz, de dolgozni nem igazán akart. A barátjával ellopták Soproni Ági Fiat Seicentóját, amit aztán szétbontottak, és az alkatrészeket értékesítették.

A tábornok szerint P. András gyűlölte az anyját, mivel megpróbálta nevelni és beleszólt az életébe. 

A fiú eljutott oda, hogy akkor tud anyagiak terén új életet kezdeni, ha az útban lévő anyja meghal. Nem mert azonban kezet emelni az anyjára, ezért bérgyilkost keresett. Abban a tudatban élt, hogy ha megöli az anyját, akkor a nőt holttá nyilvánítják, és másnap már a ház az övé. De magával a holttá nyilvánítási eljárással nem volt tisztában, nem tudta, hogy a vagyonhoz csak öt év múlva fér hozzá. Később ez komoly csalódást okozott neki

– mondta Petőfi Attila, felidézve, hogy P. András kereste, hogy kivel ölethetné meg az anyját. Végül az autót ellopni segítő barátja lett ez a személy.

Mire eljött a gyilkosság éjszakája, L. Zsolt már bejáratos volt Soproni Ágiék házába, ismerte a kutya és a mama is. Soproni Ági a földszinten lakott, aznap este egy ideig televíziót nézett, fent, a fia szobájában pedig hangosan szólt a zene. Elkezdődött a felkészülés a gyilkosságra: L. Zsolt bátorítása egy kis vilmoskörtével.

L. Zsolt alsónadrágra vetkőzött, hogy mint a filmekben látták, ne maradjanak nyomok a ruházatán, és egy földkábeldarabbal az ágyban alvó, hanyatt fekvő nő fejére ütést mért. Soproni Ági azonban felébredt, és elkezdett dulakodni Zsolttal, aki a közelharc közben kézzel megfojtotta. A fiú közben az anyja haláltusáját hallva fülhallgatót tett a fejére, és felcsavarta a hangerőt. Miután a nő meghalt, a két fiatalember felöltözött, elmentek a nő bankkártyájával vásárolni. Többek között vettek egy ásót és kikölcsönöztek egy DVD-t, majd a filmet a franciaágyon holtan fekvő Soproni Ági mellett nézték végig

– idézte fel a nyomozó. Azt is elmesélte, hogy P. András másnap az anyja mobiltelefonját megautóztatta az asszony új kocsijával a Balaton körül, és közben SMS-eket váltott az otthon lévő telefonjával, végül a készüléket széttaposta.

Ezalatt a házban Zsolt levetkőztette a holttestet, és a fürdőkád szélén elkezdte feldarabolni. A lágy részeket a lefolyóba öntötte, a többi testrészt nejlonzsákokba tette, aztán pedig hátizsákba. A két barát együtt gyalogosan és tömegközlekedéssel kiment a solymári Zsíros-hegyre. Ott szétszórták a maradványokat, amelyeket az állatok elpusztítottak. Kivéve az asszony fejét, ami egy vízmosásos fa odvában megakadt

– mondta Petőfi Attila.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport