Már a vakcina típusát is mutatja az elektronikus védettségi igazolvány

2021.06.30. 18:38

Bekerült a magyar védettségi igazolvány telefonos applikációjába a kapott védőoltás típusa – írja a hvg.hu. A magyar elektronikus tanúsítvány így már az uniós vakcinaigazolványok kritériumainak is megfelel.

A fogadó országnak jelenleg kötelezően csupán azokat az igazolványokat kell elfogadnia, amelyek tulajdonosát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával (Pfizer–BioNTech, Moderna, AstraZeneca–Oxford University, Janssen) oltották be.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban arról beszélt, hogy ez a változtatás június 15-ig fog megtörténni. Végül a bevezetés a hónap végéig csúszott.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy már több mint hétszázezer készülékre töltötték le a koronavírus elleni védőoltást igazoló mobiltelefonos alkalmazást. Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) közölte: a korábban létrejött EESZT mobil-gateway keretrendszert felhasználva alakították ki az applikációt, hogy a védettségi igazolvány által biztosított kedvezményekkel azok is élhessenek, akik nem jutottak még hozzá a védettségi igazolványukhoz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla