Civil autókkal razziáznak az M7-esen

2021.07.01. 11:13

Ismét beveti a rendőrség a jelöletlen, vagyis civil kamerás autóit a gyorsforgalmi utakon, főképp az M7-es autópályán – írja a KRESZ-változás oldal. Az indokolja a gyakorlat felélesztését, hogy továbbra sem tapasztalható pozitív változás a járművezetők viselkedésében. A jogkövetés sokak számára másodlagos a gyorsan realizálható előnyök mellett, akkor is, ha ezzel balesetveszélyes szituációkat teremtenek.

A kamerás kocsik elsőként az M7-es autópályán indulnak bevetésre már most hétvégén. Elsősorban az autópálya leállósávját jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni, de más kirívó szabálytalanságot sem hagynak majd szó nélkül.

Július 2-tól július 4-ig az M1–M7-es autópálya közös szakaszán, továbbá az M7-es autópálya Pest, Fejér, Veszprém, illetve Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok a koncentrált ellenőrzésre, az alábbi menetrend szerint:

Első etap: július 2-án (pénteken) a délutáni órákban, az M1–M7-es autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten három civil jellegű autóval.

Második etap: július 3-án (szombaton) a délelőtti órákban, az M1–M7-es autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten szintén három civil jellegű autóval.

Harmadik etap: július 4-én (vasárnap) a délutáni órákban, az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Siófok-Centrum csomóponttól (105. kilométerszelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. kilométerszelvény) szintén három nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel.

Az ellenőrzés célja az M1–M7-es autópálya közös szakaszán és az M7-es autópályán várható sűrű forgalomban, esetenként torlódásban a leállósáv használatára vonatkozó szabályokat megszegők kiszűrése, ellenőrzés alá vonása, szankcionálása.

Az ellenőrzések alkalmával a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre az intézkedés.

Természetesen ezeken az időpontokon kívül is lesz rendőri jelenlét az M7-es autópályán.