Bölcsődei állásinterjún lopott egy nő Szegeden

2021.07.02. 09:32

Többszörös visszaeső az a nő, aki az állásinterjúján egy szegedi bölcsődéből lopott, így a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatását kérte a hatóság – tudatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Az ügyészség beszámol róla, hogy a nő egy családi bölcsődében meghirdetett állásra jelentkezett, ahová behívták elbeszélgetésre szerda délelőttre (június 30.) Az intézményvezetővel találkozott, aki a beszélgetés közben egy telefonhívás miatt rövid időre kiment a helyiségből. 

A magára maradt álláskereső ekkor az intézményvezető asztalán lévő borítékból tizenkétezer forintot elvett, majd azt zsebre vágta.

Azonban azzal nem számolt, hogy mindezt a bölcsőde egyik alkalmazottja a konyhából végignézte, majd a tolvajt kérdőre vonta, aki erre a pénzt visszaadta.

A nő többszörösen visszaesőnek számít, jelenleg is hasonló cselekmények miatt folyamatban lévő eljárások vannak ellene, ezért a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta letartóztatását az ügyészség.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.