Tömegek mennek antitestvizsgálatra Budapesten, elfogytak a helyek

2021.07.02. 15:29 Módosítva: 2021.07.02. 15:29
Elfogytak a regisztrációs helyek a Budapesten meghirdetett antitestvizsgálatokra – jelentette be Karácsony Gergely budapesti főpolgármester.

A politikus a közösségi oldalán azt írta, hogy alig egy óra alatt ezren jelentkeztek ingyenes antitestvizsgálatra a célra létrehozott fővárosi regisztrációs felületen, amivel el is fogytak a helyek. Karácsony Gergely hangsúlyozta: ez is bizonyítja, „hogy milyen sok embert érint, milyen sokakat érdekel, eredményezett-e valódi védettséget az oltás, különös tekintettel az időseknek beadott kínai vakcinára”.

A városvezető hozzátette: dolgoznak azon, hogy kibővíthessék a kapacitásukat, és bízik benne, hogy a jövő hét elején újra megnyílik a regisztráció. Kiemelte továbbá azt is, hogy a fővárosi mellett a kerületi önkormányzatok többségében is lehetőség lesz a vizsgálat elvégzésére (ez alól kivételt a fideszes vezetésű V., XVI., XVII., XXI. és XXIII. kerületek jelentenek, amelyek nem vesznek részt a szűrési programban).

Karácsony Gergely azt is hozzátette, hogy „a védettséget nem akkor kell vizsgálni, amikor »a járványhelyzet úgy alakul«, hanem éppen hogy előtte, mert akkor lehet, hogy már késő lesz, különösen a világszerte terjedő delta-variánsra figyelemmel”. 

A kormánynak vállalnia kell a cselekvés felelősségét, és intézkednie kell mihamarabb, hogy akiknél nem eredményezett védettséget a kínai oltás, azok kaphassanak valóban hatékony vakcinát

– zárta bejegyzését, hozzátéve: sokak életének megmentéséhez szükség lehet egy harmadik oltásra is.