Vádat emeltek a férfi ellen, aki telefújta paprikaspray-vel a 2-es metrót

2021.07.02. 11:36

Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség egy 29 éves férfi ellen, aki paprikaspray-vel fújt le egy férfit egy metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, s vészfékezés után a metróalagúton keresztül kellett kivezetni őket az állomásra.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a vádiratot ismertetve azt írta, a férfi 2018. november 24-én a józsefvárosi Baross téri aluljáróban szóváltásba keveredett egy másik férfival, akit követett egy metrószerelvényre is.

Mialatt a szerelvény az állomáson várakozott, a 29 éves férfi egy méterről paprikaspray-vel arcon fújta a férfit, majd elhagyta a kocsit.

A paprikaspray permete szétszóródott a metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, és emiatt a metrókocsi ajtajain és ablakain többen dörömbölni kezdtek. A szerelvény vészfékezés után az alagútban állt meg, a metróvezetőnek nem volt lehetősége újra elindulni, így az utasokat a metróalagúton keresztül kimenekítették.

Az eset miatt az Örs vezér tere és a Deák tér közötti szakaszon több órán keresztül szünetelt a metróközlekedés, 28 járat maradt ki, a kimaradó járatokat autóbuszokkal kellett pótolni, emiatt több mint félmillió forint kár keletkezett. A VIII. kerületi ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.  • Tippek
  • Hírek