Eladta a Ladáját, pár perccel később erőszakkal visszavette

2021.07.03. 08:06 Módosítva: 2021.07.03. 08:07
Rablás bűntette miatt vádat emeltek azok ellen az emberek ellen, akik eladtak egy ladát, majd pár perccel később erőszakkal visszavették azt a vevőtől – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

Az eset még 2019 novemberében történt. Az egyik vádlott eladásra kínált egy gépjárművet, melyre rövid időn belül jelentkező is akadt.

A felek 2019 november 27-én délben, egy hatvani benzinkúton beszéltek meg találkozót az üzlet nyélbeütése céljából. A jármű megtekintése után megállapodtak a 140 ezer forintos vételárban, és a töltőállomás vendégterében megkötötték a szerződést, aláírták a papírokat, melyen az elsőrendű vádlott eladóként, a másodrendű vádlott pedig tanúként szerepelt.

A vád szerint a gyanúsítottak, miután eladták a sértettnek az autót, a szerződés átadásáért cserébe további pénzt követeltek tőle. Az eladó közölte a vevővel, hogy a megkötött adásvételi szerződést csak további 100.000 forint kifizetése esetén fogja átadni neki. A vevő a követelésnek nem tett eleget és beült a megvásárolt járművébe.

ezután egyikük a sértettet kirángatta újdonsült tulajdonából, majd a kocsival közösen elhajtottak a helyszínről.

Minderről pedig videót is készített a benzinkút egyik kamerája:

A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottakkal szemben – ha az előkészítő ülésen a bűnösségüket beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról –, hogy a bíróság velük szemben 2 év 6 hónap börtönt szabjon ki és 2 évre tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.