Ezt látták? Világítottak a felhők Magyarország felett

2021.07.03. 06:15 Módosítva: 2021.07.03. 06:25

Lélegzetelállító képet posztolt az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken éjszaka – mint írták, „éjszakai világító felhők látszódnak északnyugati irányban”. El is helyezzük ezt az ámulatba ejtő fotót a lentiekben. 

Közreadták időjárás előrejelzésüket is , szombaton az ország nyugati felében többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás, míg az ország keleti felében-harmadában lesz több a felhő, de több-kevesebb napsütés még arrafelé is várható.

Kiemelik, főleg az ország keleti, északkeleti harmadán fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar, máshol csak egy-egy zápor valószínű. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok térségében is lehet átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet napközben 24 és 29, késő este 17 és 22 fok között alakul – írják.

Ezek jönnek

Azt már az Időképtől tudhatjuk meg, hogy vasárnap a napos időszakok mellett főként északkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél a középső tájakon helyenként élénk lesz. Kora reggel 12-18, délután többnyire 26-31 fokot mérhetünk, ennél északkeleten lehet kissé hűvösebb.

Hétfőn keleten lehet naposabb az idő, máshol egy gyenge hidegfront hatására több lehet a felhő az égen, és eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugaton feltámadhat az északi-északnyugati szél. Délután 22-31 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb.

Keddtől erősödik a nappali felmelegedés, ezen a napon már 28-33, szerdán pedig 30-35 fok várható a délutáni órákban. Sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A légmozgás időnként felélénkülhet.

Kitérnek arra is, hogy ma nem várható fronthatás, de a kissé változékony időben ingadozhat a vérnyomás, különösen az idősek és a keringési rendszer panaszaival élők esetében. Átmenetileg romolhat az asztmások állapota, náluk nehézlégzés, légszomj jelentkezhet.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között többfelé nagyon erős lesz.