Éjjel-nappal dolgoznak a Nyugatin, 18 millió ember a tét

2021.07.04. 12:35

Félidejéhez ért a Nyugati pályaudvar július 17-ig tartó egyhónapos átfogó karbantartása, minden munka a tervezett ütemnek megfelelően halad – közölte a MÁV Zrt. Mint ahogy arról már írtunk, június 19-én kiemelt karbantartásokat végeznek a pályaudvari vágányhálózaton, ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok.  

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója posztban számolt be az eddig elvégzett munkálatokról.

A vasút tájékoztatása szerint az elmúlt két hétben a tervezett 14 váltócseréből 11 már elkészült. Az aszfaltozás több vágány között folyamatosan zajlik, a csarnokban pedig most kezdődik. A közlekedési társaság úgy véli, a pályát érintő munkálatok, a talpfacserék, síncserék, vágányszabályozások is az ütemterv szerint haladnak.

A munkálatok nemcsak nappal folynak, de éjszaka sem állnak le a szakemberek, a felsővezetéki rendszer szerelése a késői időszakban zajlik. Nemcsak a vágányok és vezetékek újulnak meg, de az utastájékoztatás megújulásához szükséges nagy LED-fal és a vágányvégi táblák, illetve a hangos utastájékoztatás rendszerének kiépítése is folyamatban van.

Éves szinten mintegy 18 millió utast fogadó pályaudvar infrastrukturális megújítása kiemelt cél a vasúttársaság fejlesztési terveiben, amely a tanévkezdésre várható újranyitáskor komfortosabb, színvonalasabb környezet, egyben jelentősebb karbantartáson áteső pályahálózat, megbízhatóbb, pontosabb vonatközlekedés várja az utasokat - írja vasúttársaság a közleményében. 

A változásoktól további információkat a www.mav.hu/nyugati oldalon találhatnak az olvasók. A MÁV mindenkinek azt ajánlja, hogy az utazásokat  tervezzék meg előre a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével.