Jön a pápa, de előtte még műtik, Verstappen ma nem ismert kegyelmet

IMG 7653
2021.07.04. 19:18
A kánikula előtti viszonylag enyhe vasárnap a szabadtéri programoknak kedvezett. Ha nem olvasta eközben a híreket, összefoglalónkból kiderül, mi történt a nagyvilágban, amíg ön pihent.

PORTRÉ: A héten bemutattuk azokat az ellenzéki politikusokat, akik megmérettetik magukat az előválasztás első fordulójában. A mai részben Jakab Péter, a történelemtanárból lett ellenzéki akcióhős portréját rajzoltuk meg.

HÍREK A VATIKÁNBÓL: Ferenc pápa ma, a déli Úrangyala-imádságot követő beszédében hozta nyilvánosságra a tudnivalókat magyarországi látogatásáról. Nem sokkal ezután érkezett a hír, hogy a pápát műteni kell.

MENEKÜLÉS: Éjjel robbanás történt egy hajdúböszörményi házban, lakója ki tudott menekülni. Ezen kívül ma egy másik szabadulás történetét is megismerhette az Indexen az olvasó. A romba dőlt miami toronyház egyik lakója, egy nagymama ismertette, miként abszolválta a kijutást, története Hollywoodért kiált. 

KULTÚRA: Hogy mi lesz a sorsa a Szigony utca 34 szám alatt lévő 110 éves háznak, nem tudni, minden esetre még nem kebelezte be a környéket domináló irodabirodalom. Mozizna este, de nem tudja, mit nézzen? Ma debütált az HBO-n Fliegauf Bence filmje, a Rengeteg – Mindenhol látlak. Szereplője, Kizlinger Lilla a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve díjat kapta. Kritikánkból az is kiderül, nem véletlenül.

SPORT: Noha ma szünnap volt a foci Eb-n, de megtudhattuk, hol piheni ki fáradalmait Szalai Ádám. Kiderült, hogy Wimbledon pályája játszhatatlan, a nedves füvön a legnagyobb klasszikusok esnek-kelnek, ami ellen szinte minden játékos szót emelt, mindhiába. Adódott persze más sportesemény is, például az Osztrák Nagydíj, ahol Verstappen győzedelmeskedett. Ezzel összetettben 32 pontra növelte előnyét a címvédő Hamiltonnal szemben.

SOROZATAINK: Visszatérő vasárnapi sorozataink is jelentkeztek ma. A Sunday Brunchban Lukács László, a Tankcsapda énekese beszélt zenéről, közéletről, főzőtudományáról. A Tiny Wastland miniszterelnök-jelöltet castingolt, szigorúan nyelvtudás alapján, míg az Asztalfőn Győrfi Pál kért helyet.

IDŐJÁRÁS: Fontos, hogy tudja, kánikula előtt állunk, így a hűvösebb éjszakák miatti nyugodalmas alvásnak vége lehet, élvezze még ki a mai enyhébb estét, mert fullasztó napok jönnek.

EGÉSZSÉG: Noha szombattól nem kell maszk, nem árt óvatosnak lenni. Hétvégét átívelő irományunkból megtudhatja, melyik két vakcina nyújt éveken át védelmet.

TÁRSKIADVÁNYAINK: A Port összeszedett pár izgalmas színészt, akiről nem köztudott, hogy zenész is. A Femina elmondta, hogyan rázható le hatékonyan egy manipulátor. Kánikulában jól fognak jönni Az Én kutyám tippjei, melyek négylábú barátaink hűtését segítik. A Dívány öt rejtélyes járványról írt, amire ma sincs magyarázat, míg a Velvet a japán menzakosztot vette górcső alá.