Karácsony Gergely a Facebookon kér segítséget

2021.07.05. 17:36

Fegyelmi vétségek miatt több mint 9,6 millió forinttal csökkentette Szabó Tímea (Párbeszéd) fizetését Kövér László házelnök. Az összeg egyes becslések szerint négyhavi tiszteletdíjnak felel meg.

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd másik társelnöke közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében arra kéri követőit, hogy amennyiben szeretnének segíteni Szabó Tímeának , a bejegyzésben látható bankszámlaszámra van lehetőségük pénzt utalni.

A megbüntetett frakcióvezető kommentben köszönte meg a támogatást a főpolgármesternek: 

Köszönöm a támogatást, Gergő! <span class=

A Párbeszéd frakcióvezetőjét és társelnökét azért büntették meg, mert a június 15-i ülésnapon a napirend előtti felszólalásra reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólása közben felment a szónoki emelvényre, és az ülésterem felé kiterítve egy molinót helyezett el. A vörös körben a Fidesz felirat szerepelt, fölötte pedig a Kínai Népköztársaság zászlajában is fellelhető csillagok.

A képviselő az ülést vezető elnök felszólítása ellenére sem távolította el a molinót. A kifüggesztés után visszatért a helyére, így az ülést vezető elnök kezdeményezte ellene a fegyelmi eljárás megindítását.