Nem látta el betegét az orvos, vádat emeltek ellene

2021.07.05. 16:44

Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt vádat emelt a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy kórházi orvos ellen, aki az ügyelete alatt nem vizsgált meg és nem látott el egy beteget, aki később meghalt – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség az MTI-t. A 44 éves orvos rezidensként látta el az ügyeletet 2020. szeptember 17-én és 18-án a Kanizsai Dorottya Kórház pszichiátriai osztályán.

Az osztályon egy pszichiátriai beteg hajnalban rosszul lett, és elesett. Az ápolónők megállapították, hogy a nő pulzusa gyenge, vérnyomása pedig mérhetetlen. Értesítették az ügyeletet ellátó orvost, aki segített a beteget visszatenni az ágyába, majd a szobájába ment.

A nő állapota tovább romlott. A nővér telefonon két alkalommal is tájékoztatta erről az orvost, és kérte, hogy jöjjön a beteghez. A vádlott nem ment, az ápolónő ezért saját felelősségére sóoldatos infúziót kötött be a betegnek, hogy stabilizálja az állapotát. Az infúzió fele folyt le, amikor a nő életveszélyes állapotba került, és meghalt. Halálának közvetlen oka hirtelen kialakult szívelégtelenség volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport